Last news in Fakti

2 Май, 2015 16:30 648 0

България спечели футболен турнир в подкрепа на донорството

  • донорство-
  • българия-
  • трансплантация-
  • радослав здравков-
  • министерство-
  • младежта-
  • спорта

Селекционер на тима беше Радослав Здравков

България спечели футболен турнир в подкрепа на донорството - 1
Снимка: mpes.government.bg

България спечели тристранния турнир по футбол в подкрепа на донорството, съобщиха от сайта на министерството на младежта и спорта. Надпревата е част от седмото издание на Националните игри за трансплантирани и диализирани, които се организират от Министерството на младежта и спорта, Съюза на трансплантираните в България и Изпълнителната агенция по трансплантация.

Селекционерът Радослав Здравков заложи на бившите футболисти Гошо Гинчев – съветник на министър Кралев, Георги Велинов, Методи Деянов, Адалберт Зафиров, Мартин Зафиров, Анатоли Нанков, Йордан Йорданов и Мартин Горанов. По регламент играят 8 души като трима от тях са лекари трансплантолози, донори или реципиенти, 5-има са бивши професионални футболисти.

В оспорван първи мач българите победиха трудно Турция с 6:5. Два гола реализира Мартин Горанов, а по едно попадение добавиха Мартин Зафиров, Методи Деянов както и претърпелите бъбречни трансплантации Никола Пирински и Георги Корфонозов.

Във втория мач нашите завършиха 0:0 с отбора на Румъния. Това доведе до интересна въртележка. По регламент при равенство се бият дузпи като победителят от тях печели 2 точки, а загубилият – 1. Румънците вече имаха равенство с Турция и победа при дузпите.

Северните ни съседи се оказаха по-точни при наказателните удари и срещу България. Така двата тима събраха по 4 точки. Заради по-добра голова разлика и победата в редовното време над Турция, за победител в турнира беше определена България.

Паралелно с футболния турнир в НСА се проведе лекоатлетическо състезание в дисциплините хвърляне на малка плътна топка, тласкане на гюле, спринт на 60 и на 100 м и надпреварата по бадминтон. На национална база „Диана” се състоя плувноното състезание в дисциплините 50 и 100 м свободен стил и турнир по тенис на маса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА