Last news in Fakti

14 Май, 2015 19:57 1 072 0

Джерард се сбогува с феновете на Ливърпул

  • джерард-
  • ливърпул-
  • сбогуване-
  • фенове
Джерард се сбогува с феновете на Ливърпул - 1
Снимка: БТА/АР
Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард даде специална пресконференция преди последния си мач с екипа на мърсисайдци след 17 години вярна служба на клуба от "Анфийлд". Юношата на Ливърпул, който се превърна в символ на клуба за последното десетилетие, ще се сбогува с феновете този уикенд, когато отборът на Брендън Роджърс посреща Кристъл Палас в предпоследен кръг от английската Висша лига.

Именно затова Стиви Джи реши да даде пресконференция, на която да каже последни думи пред медиите като футболист на Ливърпул. 35-годишният бивш английски национал остана впечатлен от огромния интерес към неговата пресконференция. Стотици журналисти, много видеокамери и фоторепортери дойдоха да отразят пресконференцията на Джерард.

"Изключително горд съм от това, което постигнах в този клуб. Израстнах с мечтата да играя с екипа на Ливърпул поне един път в живота ми. А вече 17 години съм в отбора", коментира Джерард, който има зад гърба си 708 мача с екипа на родния си клуб във всички турнири. Джерард призна, че все още се смущава, когато някой го нарече "легенда на Ливърпул".

"Най-добрият ми гол за Ливърпул? Най-много се радвах на хеттрика срещу Евертън след всички подигравки, които съм отнасял от "сините носове" през годините. Но ако трябва да определя най-важното ми попадение, то безспорно е срещу Олимпиакос през 2005 година. Без него нямаше да има Истанбул", каза още Джерард.

"Истанбул е най-великата вечер в живота ми. Най-добрата Шампионска лига за всички времена", допълни още халфът на Ливърпул. "Ще се опитам да сдържа сълзите си в края на мача с Кристъл Палас. Но всичко е толкова емоционално, не знам дали ще мога да устоя. Когато двубоят е към своя край и получа възможност да кажа "довиждане" на феновете, ще бъде изключително емоционален момент. Разбира се, иска ми се да играя за Ливърпул и срещу Стоук Сити в последния кръг, но не знам дали това ще стане", коментира още Стиви Джи.

Той бе запитан и за коментар по трансферната сага с неговия съотборник Рахим Стърлинг, който все още не е подновил договора си с Ливърпул и може да напусне клуба. Ето какъв съвет даде Джерард на младия си колега.

"На неговата възраст най-важно е да имаш мениджър, който да вярва в теб, да те наставлява и пуска в игра. За мен няма по-добър в това отношение от Брендън Роджърс. Опасното при младите футболисти е, че те искат всичко да се случва веднага и преследват целите си с всички сили, но може да станат просто поредния футболист в друг клуб."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА