Last news in Fakti

31 Май, 2015 11:00 649 0

Милан завърши сезона с победа

  • милан-
  • аталанта-
  • серия "а"

Росонерите надиграха Аталанта и взеха втори пореден успех при сбогуването си с Индзаги

Милан завърши сезона с победа - 1
Снимка: БТА/ AP

Отборът на Милан се постара да изтрие ужасяващо слабия си сезон и да смекчи глева на феновете, след като регистрира втори пореден успех в срещата си от последния кръг на италиансйката серия "А".

Мспечелиха с 3:1 при гостуването си на Аталанта в последния мач на Филипо Индзаги начело на тима.

Аталанта стартира с настроение, след като тимът си осигури оставане в Серия "А". Още в началото Габриел Палета игра с ръка в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва. След четвърт час игра Денис засече добро центриране от фланг,а но прати топката в аут. Старанието на бергамаските беше възнаградено в 21-ата минута, когато Макси Моралес центрира към Даниеле Базели и той откри резултата.

Радостта обаче бе за кратко, тъй като последва натиск на Милан и три безответни гола за гостите от Милано. Два от тях дори бяха дело на Джакомо Бонавентура, който бе привлечен именно от отбора от Бергамо. Крайното 3:1 пък бе оформено от друг кадър на Аталанта - Джампаоло Пацини.

Успехът изкачи Милан на 9-о място в класирането, с равен брой точки с Интер, но "нерадзурите" имат и мач по-малко. Аталанта ще финишира на 17-а позиция.

Домакините от своя страна бяха без Маурисио Пинийя, Марсело Естигарибия и Джампаоло Белини, но след изтърпяно наказание от пет мача в титулярния състав се завърна централният нападател Херман Денис.

В средата на терена за Милан започна Бонавентура, който се изправи срещу бившия си отбор. След двата си гола срещу Торино Стефан Ел Шаарауи стартира в предни позиции, заедно с Пацини и Кейсуке Хонда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА