Last news in Fakti

16 Юли, 2015 11:42 1 510 1

Христо Стоичков: На трофеите ми има печат Димитър Пенев

  • христо стоичков-
  • димитър пенев-
  • трофеите

Той изпрати специална телеграма по случай рождения ден на Стратега

Христо Стоичков: На трофеите ми има печат Димитър Пенев - 1
Снимка: БТА

Легендата на българския футбол Христо Стоичков изпрати трогателна телеграма на Димитър Пенев, по случай 70-та годишнина на треньор номер едно на 20-ти век в България.

Пенев беше човекът, който наложи Стоичков в ЦСКА, а след това води и националния отбор на България, който стигна до полуфиналите на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г.

Писмото бе прочетено пред гостите на тържеството, което се проведе на стадион „Българска армия“, като „Труд“ публикува неговото съдържание.

„Когато погледна снимките ти, никакви 70 години не виждам. Още си онзи голям българин, който ни дърпаше ушите и в ЦСКА, и в националния отбор! Толкова много спомени имам с теб, че мога да ти помогна да напишеш още една книга с тях. Благодаря ти за всичко, което направи за моята кариера. Благодарение на теб бях в една от трите най-големи нападателни тройки на България, която ти създаде.

Чичо Пенчо, ти беше треньор, учител и баща за всички нас. Върху всеки от трофеите, които спечелих, седи печатът „Димитър Пенев". Никога няма да забравя как ме подкрепяше след наказанието в ЦСКА. Няма да забравя атмосферата в съблекалнята, след като бихме „Левски" с 5:0 с четири мои гола.

И, разбира се, че ни закара на „Камп ноу", за да прехвърля Субисарета и да ме пратиш вБарселона. Сега гледам кадри от нашите победи на световното в Щатите преди 21 години. Те станаха възможни заради теб, господин Пенев! Ти беше и завинаги ще си Стратега на четвъртите в света. Скоро бях в музея на славата на ЦСКА. Видях твоя кът, който само показва част от твоето величие.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Браво на Стоичков. Достоен БЪЛГАРИН.