Last news in Fakti

2 Август, 2015 04:00 6 188 0

Лапорта: Барселона бе продадена на Катар

  • лапорта-
  • барселона-
  • продадена-
  • катар

Бившият президент на каталунците се зарече да спаси клуба от Хосеп Мария Бартомеу

Лапорта: Барселона бе продадена на Катар - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият президент на Барселона - Жоан Лапорта заяви, че няма да се откаже от борбата си да се завърне на престола в каталунския клуб, предава Marca. Той нападна открито сегашния силен човек на поста - Хосеп Мария Бартомеу и се зарече, че няма да остави "блаугранас" да бъдат продадени изцяло на Катар. 

Лапорта загуби изборите за президент миналия месец, но въпреки това няма никакво намерение да отстъпи мястото. Според него има доста "проблеми" в администрацията на клуба, включително сътрудничеството на Барселона с Катар Спортс Инвестмънтс. Самият той смята, че арабските инвеститори просто заграбват отбора. 

"Няма да се предадем. Ще продължа да се боря, докато клубът не спре да бъде продаван на Катар. Сегашния модел на развитие (на Барселона) не е надежден нито в спортен, нито в социален, нито в икономически аспект." - твърдо заяви Лапорта.

Той бе президент на Барселона в периода 2003-2010 година. През това време "лос блаугранас" завоюваха 4 титли на Испания и два трофея в Шампионската лига. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА