2 Август, 2015 23:02 991 0

Берое се справи с новака Пирин

  • берое-
  • пирин-
  • божилов

Старозагорци победиха с минималното 1:0

Берое се справи с новака Пирин - 1
Снимка: БТА
Берое победи у дома с 1:0 Пирин (Благоевград) в двубой от третия кръг на „А” група. Домакините вкараха ранен гол чрез Георги Божилов, който така и не бе върнат от „орлетата”. Старозагорци постигнаха втора поредна победа в първенството и събраха 7 точки, докато Пирин е с две загуби и едва 1 точка. 
 
Срещата започна с натиск на тима на Петър Хубчев и гол. Още в 10-ата минута Мапуку проби по крилото, финтира добре бранител и центрира към Георги Божилов, който с глава не остави шансове на вратаря на Пирин – 1:0.
 
Малко по-късно Иво Иванов пропусна да удвои резултата, а ударът му се удари от външната страна на вратата. С пропуски за Берое през тази първа част се отчетоха още Мапуку и Стивън Петков. Маркиньос пък бе близо до гол за гостите от Благоевград.
 
Жуниор Мапуку се запомни и с чутовен пропуск от три метра. Нападателят получи топката в малкото наказателно поле, преодоля вратаря и бранител, но не уцели опразнената врата.
 
През второто полувреме домакините продължиха да владеят инициативата и да пропускат положения. Играчите на Пирин натиснаха едва в последните минути, когато пропиляха две много изгодни положения за изравняване. Берое обаче удържа щурма им и грабна трите точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА