8 Август, 2015 17:00 1 252 0

Ювентус спечели Суперкупата на Италия

  • ювентус-
  • лацио-
  • суперкупа-
  • манджукич-
  • дибала

Старата госпожа удари с 2:0 Лацио в Шанхай

Ювентус спечели Суперкупата на Италия - 1
Снимка: БТА/АР
Дебютантите Марио Манджукич и Пауло Дибала вкараха по един гол за Ювентус при победата с 2:0 над Лацио. Така “Старата госпожа” взе и Суперкупата на Италия, след като през миналият сезон направи дубъл. Мачът на “Шанхай Стейдиъм” обаче не бе никак лек за Юве и показа, че тимът на Масимилиано Алегри ще се нуждае от още време, за да успее да заличи липсата на основни играчи като Андреа Пирло, Артуро Видал и Карлос Тевес. 

Първото полувреме на тежкия терен в Шанхай бе откровено скучно. Тимът на Лацио, който изпрати страхотен сезон и се готви за участие в плейофите на Шампионската лига срещу Байер Леверкузен, дори бе с идея по-активен в предни позиции. Реални голове положения така и нямаше. 

След почивката Юве се разигра. Още в 48-та минута Манджукич пропусна най-сериозното положение. Дошлият от Атлетико Мадрид нападател беше изведен по перфектен начин от Пол Погба сам срещу Федерико Маркети, но ударът му бе отклонен. Миг по-късно топката стигна до Погба, който отправи свиреп удар от близо 25 метра, а топката мина на сантиметри от страничната греда. 

По-добрата игра на Юве продължи, а големият лидер в тима бе Погба, който изигра първият си мач с фланелката с №10 на гърба. Така логичното се случи в 69-та минута, когато Манджукич откри резултата. 

Хърватинът реализира с най-доброто си оръжие - удар с глава. Манджукич надскочи двама защитници на Лацио след центриране на Лихщайнер отдясно и с лекота реализира за 1:0. 

Лацио опита да реагира с удар на Фелипе Андерсон, който обаче не затрудни особено Буфон. В ответната атака Ювентус вкара втори гол. Пол Погба овладя топката в наказателното поле на “орлите”, пусна я към Пауло Дибала, който бе сам на дузпата. Аржентинецът отправи страхотен удар с левачката и заби кълбото под гредата - 2:0 за Ювентус.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА