Last news in Fakti

16 Август, 2015 11:41 861 0

Страхотен финал се заформи в Монреал

  • джокович-
  • мъри-
  • финал

Джокович и Анди Мъри ще спорят за трофея

Номер 1 в света Новак Джокович се класира с лекота за финала на тунира от сериите "Мастърс" в Монреал. Сърбинът победи на полуфиналите Жереми Шарди с 6:4, 6:4, като това бе негов десети пореден успех срещу французина.

Този път Ноле не остави никакви шансове на съперника си. Той направи ранен пробив, след който нямаше проблеми да печели подаванията си и да затвори първия сет с 6:4 за малко по-вече от половин час.

През втория сет отново един пробив бе нужен на Джокович, който взе подаването на противника си в петия гейм, а след това веднага затвърди пробива и затвори безпоблемно и сета.

В другия полуфинал представителят на Великобритания Анди Мъри отнесе Кей Нишикори с 6:3, 6:0 и по този начин поставеният под №2 в схемата на турнира британец за първи път от август 2013 година насам си гарантира второто място в ранглистата на ATP, измествайки оттам Роджър Федерер.

28-годишният шотландец допусна 2 пробива в мача, но спечели 6 от 7-те гейма, в които противникът му сервираше. Мъри записа 8 аса и само една двойна грешка, докато Нишикори не направи нито един ас и допусна 4 двойни грешки.

Това бе пета победа от шест мача за Мъри срещу Нишикори, който на 1/4-финалите надигра по впечатляващ начин Рафаел Надал, но срещу британеца не успя да покаже най-доброто от себе си.

Днес от 22,00 часа българско време Джокович и Мъри ще се изправят един срещу друг в директния спор за трофея.

Сърбинът има сериозно предимство в преките двубои с шотландеца: 19-8 победи, като е спечелил последните 8 мача между двамата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА