Last news in Fakti

3 Септември, 2015 10:59 902 3

Григор Димитров отпадна от US Open

  • димитров-
  • кукушкин-
  • us open-
  • загуба

Нашето момче загуби петсетов мач с играещия за Казахстан руснаk

Григор Димитров отпадна от US Open - 1
Снимка: БТА/АР
Първата ракета на българския тенис Григор Димитров стана за смях и отпадна във втория кръг на US Open. Той бе изхвърлен от играещия за Казахстан руснак Михаил Кукушкин, който стигна до успеха след 6:3, 7:6(2), 2:6, 4:6, 6:4.
 
Противникът на нашето момче се намира на 56-ото място в световната ранглиста. Кукушкин игра доста стабилно на моменти, но Григор изобщо не приличаше на себе си през по-голяма част от мача. Срещата продължи 3 часа и 42 минути.
 
В следващия кръг Кукушкин ще се изправи срещу настоящия шампион Марин Чилич.

Първият сет започна доста инфарктно и още при първото си подаване Димитров трябваше да спасява два шанса за пробив, а след това проби подаването на руснака. Българинът реализира мощен форхенд по правата, а след това неговият противник направи двойна грешка, за да може резултатът да стане 2:0 гейма в полза на хасковлията.

Вместо да затвърди пробива веднага Григор пропиля този отличен шанс и бе пробит в третия гейм, след като в ключов момент пропусна да вкара форхенд в полето на oпонента си. В седмия гейм Кукушкин достигна и до пробив аванс, след като отново нашето момче направи неточен удар от форхенд и това даде шанс на неговия противник.
 
В деветия гейм руснакът проби на нула и така спечели убедително първия сет.
 
Вторият сет започна отлично за Димитров и българинът проби още в първия гейм от него. Той първоначално пропиля два шанса да пробие, но при третия му шанс ретурът му се отклони в мрежата и така пробивът стана факт.
 
Руснакът върна пробива в шестия гейм, след като нашето момче направи пропуски с форхенд и бекхенд, а до края на сета двамата си взимаха подаванията.
 
В тайбрека Кукушкин достигна до минипробив за 2:1 точки, а след това достигна и до втори такъв, за да поведе с 5:2 точки. До края без проблем си взе двете точки. 
 
Третият сет започна прекрасно за българина и той достигна до 3:0 гейма след пробив във втория гейм от сета, но неговият противник върна пробива в петия гейм и намали на 2:3.
 
Пробивът бе върнат след непредизвикана грешка от ракетата на българина, но хасковлията не се предаде и проби веднага отново, а след това с кански мъки си взе подаването, след като спаси три точки за пробив, и поведе с 5:2.
 
Последва още един пробив в полза на Димитров и в крайна сметка намали пасива си на сет. 
 
В четвъртия сет двамата сервираха доста добре, но Григор достигна до два шанса да пробие при 5:4 в своя полза, които бяха с цената на сетболи. Той се възползва от втория и прати мача в пети сет.

В петия сет Кукушкин достигна до пробив в петия гейм, който успя да задържи до края и така спечели срещата.

 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кауня

    0 0 Отговор
    Браво, догодина извън ТОП 100!
  • 2 бера мантинели

    0 0 Отговор
    винаги съм казвал, че върха при един мъж е до към 24-25-26 годишна възраст! и то за каквото и да било, а най-вече в спорта:)
    демек топ-а му отмина на нашето момче... и м/у другото никога не съм харесвал играта му и съм го считал за слаб играч:) незнам 'що толкова го тиражирате и ни го пробутвате за силен тенесист... силните в тениса тия до топ5 и които дълго си стоят там:) всичко над 5-цата е еднакво по сила и могат да паднат и от тия над топ10 ... да не забравяме че всеки месец има по 3-4 турнира из света... от мижави до няколко дето са силните турнири... нащо момче да е успял на силен турнир? хайде стига сте ни го пробутвали... да, той е добър тенесист, но един от многото по света и нищо особено... интересното е, че сума години ни заливахте с инфо как е страхотен и е от топ величина, и че може да стане едва ли не номер 1 хахаха и продължават медиите да бълват подобна тъпотия... върховната му форма на григор отдавна мина! това да се знае! не го мислете, момчето си е милионер и има пари да си плаща да участва в турнирите 'секи месец... а е ясно, че ще отпада рано-рано... е, за жалост на някои:) и не, не съм злобен! просто умея да ги виждам нещата:) той вече върви надолу! пикът му отмина! скалата тръгна надолу, това че не сте я видели и виждате, то си е ваш проблем!
  • 3 мантинели бера

    0 0 Отговор
    Абе пичове, постигнете вие първо това което е постигнал той пък после ръсете мозък.
    ПО-Здрави