Last news in Fakti

27 Септември, 2015 10:17 566 0

Бордо обърка сметките на Лион

  • бордо-
  • лион-
  • псж-
  • франция-
  • лига 1

ПСЖ пак гази, този път след ударен обрат във второто полувреме

Бордо обърка сметките на Лион - 1
Снимка: АП/БТА

Един от претендентите за трофея - Олимпик Лион изигра разочароващ двубой и логично падна като гост от Бордо с 1:3 в дербито между двата тима от осмия кръг на Лига 1.

Жирондинците се реваншираха на феновете си за тежката загуба от Ница с 1:6 преди три дни и се върнаха бързо на правия път.

Домакините си подпечатаха успеха още през първата част, когато вече водеха с 3:0.

С много силен мач се отличи Уахиб Хазири, който първо откри резултата в 17-ата минута, а после подаде за попаденията на Ярослав Плашил и Пабло в края на първата част.

В 78-ата минута Клаудио Бовю намали за "хлапетата", но това се оказа недостатъчно за гостите.

По този начин Бордо взе глътка въздух и вече има десет точки на 12-а позиция в класирането. Лион пък продължава с редуването на силни и слаби мачове и остава с две повече на шесто място.

 

В същото време, шампиона ПСЖ продължава да доказва, че на този етап няма кой да застраши трона му.


Тимът взе трите точки при визитата си на Нант.

Парижани губеха с 0:1 на почивката, но през втората част успяха да обърнат нещата в своя полза и в крайна сметка да победят с убедителното 4:1.

Резултатът бе открит от домакините още в 11-ата минута, когато Ясин Баму се разписа с глава след пас на Валентен Ронжие.

Веднага след подновяването на играта през втората част ПСЖ изравни. Златан Ибрахимович се възползва от едно разбъркване в наказателното поле и се разписа отблизо.

В средата на полувремето в игра се появи Единсон Кавани, който не се нуждаеше от много време, за да покаже, че се намира в отлична форма.

В 73-ата минута при едно изпълнение на корнер уругваецът се извиси над защитата и с глава даде преднина на гостите.

В 80-ата минута Хавиер Пасторе изведе Анхел Ди Мария сам срещу вратаря и аржентинецът прехвърли Реми Риу за третия гол. В самия край на мача пък Серж Орие подпечата успеха на ПСЖ с четвърти гол с удар по земя.

По този начин ПСЖ вече има актив от 20 точки и остава необезспокояван на върха във временното класирането. Нант пък има само седем пункта в актива си и заема незавидната 17-а позиция, замесвайки се в борбата за оцеляване в елита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА