Last news in Fakti

20 Ноември, 2015 09:52 919 0

Отборът ни по щанги аут от Олимпиадата

  • олимпиада-
  • щанги-
  • стероиди-
  • наказание

Причината се крие в честата употреба на забранени субстанции

Отборът ни по щанги аут от Олимпиадата - 1
Снимка: БТА/АР

Националният отбор на България по вдигане на тежести не може да вземе участие на Олимпиада 2016 заради многобройни нарушения на антидопинговите правила, съобщи официалният сайт на Международната федерация по вдигане на тежести.

 Това решение е взето от Изпълнителния комитет на Международната федерация по вдигане на тежести на заседание в американския град Хюстън, след като е получен подробен доклад от антидопинговата комисия на федерацията.

През март тази година 11 български щангисти бяха отстранени от състезания заради наличието на анаболни стероиди в организма. По-късно се изясни, че препаратът е попаднал в организма с хранителна добавка, заразена при производствения цикъл.

Освен България до летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година няма да бъдат допуснати щангисти от Хондурас, Панама, Гватемала, Сиера Леоне и Таджикистан. Заради многобройни допингови нарушения Румъния е лишена от една квота.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА