Last news in Fakti

5 Декември, 2015 18:05 777 0

Дузпа спря Рома от триумф в Торино

  • торино-
  • рома-
  • пянич-
  • лопес-
  • дузпа

11-метров наказателен удар в 94-та минута отне две точки на Вълците

Дузпа спря Рома от триумф в Торино - 1
Снимка: БТА/АР

Рома пропусна да се изкачи до второто място в Серия А, след като завърши 1:1 в гостуването си на Торино. “Вълците” се виждаха победители, когато в 83-та минута Миралем Пянич вкара с голяма доза късмет от свободен удар. В добавеното време обаче Макси Лопес реализира дузпа за крайното 1:1. Така Рома остана на четвъртото място с 28 точки, с една повече от петия Ювентус. Торино е 8-ми с 22 точки. 

Мачът днес бе изтеглен с няколко часа заради предстоящата среща на Рома с БАТЕ Борисов в Шампионската лига. Тимът на Руди Гарсия обаче показа, че се намира в кошмарна форма, но въпреки това стигна до трите точки. 

Първото полувреме бе изключително скучно, а по-интересното в него бе, че Жервиньо получи нова контузия. Котдивоарецът не бе напълно възстановен от мускулна травма, но въпреки това започна като титуляр. В 25-та минута обаче бе заменен от Итурбе. 

Малко преди почивката Торино хвана гостите на контраатака, но при ситуация четирима на един Белоти пропиля прекрасната възможност. Първото положение за Рома бе чак в 49-та минута, когато Наинголан стреля от воле от 25 метра, но вратарят на Торино не се затрудни да улови топката. Първият пропуск за “вълците” пък бе в 71-та минута. Тогава Флоренци центрира отдясно, а Един Джеко с глава отклони топката. Тя обаче мина над гредата. Последва пропуск на Итурбе, който беше изпуснат при изпълнение на ъглов удар и стреля с глава встрани от гредата.

И когато се очакваше срещата да завърши без голове, Миралем Пянич вкара гол Рома с голяма доза късмет. Босненецът центрира от свободен удар отляво на наказателното поле на домакините. Топката прескочи всички, след което тупна и влетя в мрежата на Падели - 1:0 за Рома. До края Торино натисна, но Шчесни спаси опасен удар на резервата Мартинес. В края Джеко остана сам срещу вратаря на домакините, но стреля в тялото му. 

Главният рефер даде 4-минутно продължение, в което домакините продължиха да натискат. Тяхната настойчивост даде резултат и в 94-та минута получиха шанс да изпълнят дузпа. Костас Манолас спъна Андреа Белоти, а резервата Макси Лопес с лекота прати Шчесни в обратния ъгъл за 1:1.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА