9 Декември, 2015 12:37 1 169 0

Опрени до стената: Арсенал и Челси

  • арсенал-
  • челси-
  • стената-
  • шампионска лига-
  • порто-
  • олимпиакос-
  • опряни

Много въпросителни преди последния ден от груповата фаза на Шампионската лига

Опрени до стената: Арсенал и Челси - 1
Снимка: БТА/АР

В последните няколко издания на Шампионската лига английските клубове позагубиха блясъка си. Успехите на Лиивърпул, Манчестър Юнайтед и Челси в надпреварата вече "поизбледняха", а цялостното представяне на "албионците" постепенно загуби блясъка си. 

От 2005-та до 2012-та бяхме свикнали да виждаме поне по един английски тим на финал в Шампионската лига, с изключение единствено на 2009-та. "Хегемонията" позатихна, а през изминалия сезон нито един клуб от Висшата лига не премина дори през 1/8-финалите на турнира. 

Преди последния ден от груповата фаза, единствено Манчестър Сити има билет за директните елиминации. Вчера с "лигата на богатите" се прости Манчестър Юнайтед, а "затъването" на британските отбори в най-комерсиалния европейски турнир може да продължи довечера, тъй като останалите Арсенал и Челси са "опряни до стената" на фона на посредствената си игра през сезона. 

Арсенал има тежката задача да победи Олимпиакос на "Караискакис" в Пирея. Лондончани са на трето място в групата с 6 точки преди финалния кръг, а опонентите им втори - с 9 пункта. При това, "топчиите" се нуждаят от победа с два или повече гола разлика, губейки първия мач от гърците в Лондон с 2:3. 

Олимпиакос е пълен хегемон в първенството на южната ни съседка с 12 победи от 12 мача, а във всички турнири имат една-единствена загуба, и то от Байерн (Мюнхен).  Лудите запалянковци от "Gate 7" със сигурност ще направят ада за Арсен Внегер и възпитаниците му пълен. Изглежда леко странно, но на пръв поглед Олимпиакос изглежда фаворит преди срещата с "артилеристите".

Челси пък ще се бори, за да "спаси" сезона, като единственият път към това е продължаването на тима в Шампионската лига. "Сините" от Лондон посрещат Порто, но ако продължават да играят като отбор, борещ се за оцеляване във Висшата лига на Англия, вместо за титла, нещата може да "загрубеят". Настоящите шампиони заемат незавидното 14-то място в местното първенство, губейки цели 8 от откриващите 15 двубоя. 

Въпреки това, Роман Абрамович все още има вяра в Жозе Моуриньо. Челси води в група "G" на Шампионската лига, но тимът от "Стамфорд Бридж" не може да бъде спокоен, тъй като португалците и Динамо (Киев) дишат във врата на "сините". Челси и Порто са с по 10 точки, а украинците са с 8. 

На пръв поглед, Динамо има лесно домакинство на Макаби (Тел Авив), който не е спечелил нито точка дотук. Евентуална победа на Жуниор Мораеш и компания би застрашила класирането на Челси, но все пак, англичаните държат нещата в свои ръце и ако не загубят от Порто, ще продължат напред. Въпреки това, амбициите на "драконите" да спечелят групата могат да изиграят лоша шега на Жозе Моуриньо и компания. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА