Last news in Fakti

2 Януари, 2016 14:46 943 0

Димитров сформира дуо с Нишикори

  • григор димитров-
  • кей нишикори-
  • бризбейн

Българинът ще се пусна и на двойки на турнира в Бризбейн

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще играе и на двойки на турнира в Бризбън (Австралия) с награден фонд 461 330 долара.

Димитров ще си партнира с Кей Нишикори (Япония). В първия кръг двамата ще срещнат Лукаш Длоухи (Чехия) и Доминик Тийм (Австрия). Двубоят ще се играе в неделя сутринта.

На сингъл Димитров ще започне новия сезон с двубой срещу Жил Симон (Франция).

Григор и Нишикори играха заедно в Бризбън и през 2013 година. Тогава те достигнаха до полуфиналите, но бяха принудени да се откажат срещу бразилско-испанския тандем Мело-Робредо и по този начин пратиха съперниците си директно на финала. А причината за това решение бе травма в левия крак на японеца, която той получи по-рано същия ден в двубоя си с Анди Мъри на сингъл.

Миланалата година пък Димитров игра в дует с новоизгряващата звезда на домакините Танаси Кокинакис. И отново полуфинал за българина, този път загубен именно от Нишикори и Александър Долгополов с 3:6, 3:6.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА