Last news in Fakti

3 Януари, 2016 11:52 2 140 0

Ужасна катастрофа в Рали Дакар

  • катастрофа-
  • рали дакар-
  • автомобил се вряза в публиката

Автомобил се вряза в публиката

Първия ден от автомобилното Рали Дакар, което стартира снощи в Аржентина завърши с трагичен инцидент.

Китайски автомобил се вряза в тълпата, след като не успя да вземе остър завой.

Според различни източници, пострадалите са между 8 и 13, а инцидентът е станал на 6,6-ия километър от пролога на Ралито, който се провежда между Буенос Айрес и Росарио. В резултат на това организаторите спряха гонките в съботния ден.

Автомобилът Мини Купър е бил управляван от китайката Гу Мейлин, която е първата жена от тази страна, която участва в популярното автомобилно състезание. Лекарят от болницата Санта Франческа де Аресифес- Даниел Модесто обяви, че 10 човека са приети в неговото лечебно заведение с контузии от инцидента, в това число бременна жена и 10 деца.

Той обаче не пожела да влезе в подробности за контузиите на приетите пациенти. Каза само, че едно от децата и един възрастен мъж са в най-тежко положение. Детето е транспортирано с медицински хеликоптер (медикоптер) в по-голяма болница в Буенос Айрес, докато възрастният мъж е откаран с линейка в друго заведение.

Участниците в ралито сега ще се отправят в Росарио, където ще стартират етапа до Виля Карлос Пас, като състезанието ще премине на територията на Аржентина и на Боливия. Тази година в Ралито участват повече от 350 машини в четирите категории- автомобили, мотоциклети, камиони и АТВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА