Last news in Fakti

8 Януари, 2016 09:57 975 0

БФС променя правилото за играчите под 21 години

  • бфс-
  • правило-
  • младежи-
  • а група-
  • промяна

Оставаме единствената страна в света, която има правило за младите играчи

БФС променя правилото за играчите под 21 години - 1
Снимка: БТА

Членовете на Изпълкома на БФС планират да гласуват уточнение на правилото за играчи до 21 години в мачовете от "А" група, предаде в."Труд". В наредбата е вписано, че всеки отбор трябва да започне мача с един младок в състава си, но не е посочено колко време трябва да остане на терена. Неяснотата породи големи полемики в българския футбол.

По принцип наредбата не може да се променя в хода на сезона, но сега идеята е да бъде внесено необходимото уточнение, за което е било гласувано още през месец юни на сбирка на Изпълкома. Вот се предвижда на заседанието през февруари. Напоследък поддръжници на рокадата набирали съмишленици. Така е възможно да има вписване на допълнителен текст, че отборите трябва да имат един младок по 90 минути титуляр, и ако той излезе, друг играч до 21 години да го замени. Би трябвало да бъдат посочени и изключения - например при червен картон след три направени смени.

България стана втората от 54 страни в УЕФА, която приложи такова правило - след Казахстан. Бившата съветска република обаче се отказа от него и от новия сезон ще останем само ние.

Отсега е ясно, че планът на БФС от лятото да играят по двама до 21 години няма да мине. Просто личи достатъчно съпротива дори срещу вписване на поправката за 90-те минути за един играч, камо ли за двама. Като малко вероятно се преценява соломоновско решение на Борислав Михайлов и компания през февруари с 45 минути на младок.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА