Last news in Fakti

13 Януари, 2016 10:00 1 171 0

Петев дал гласа си за Меси, но го сменили

  • петев-
  • меси-
  • златната топка

Българският селекционер търси конспирация и манипулации при връчването на Златната топка

Голям скандал се заформя между българския селекционер по футбол Ивайло Петев и ФИФА, съобщава "България Днес".

Треньорът на националите разкри, че вотът му за "Златната топка" и най-добър футболист в Европа за 2015 година е манипулиран.

ФИФА официално обяви на сайта си списъка с това кой за кого е гласувал. Както е известно, право на вот имат всички селекционери, капитаните на националните отбори и по един журналист от страна. Според данните Ивайло Петев е един от двамата треньори в цял свят, който не е поставил победителя Лионел Меси изобщо в челната си тройка.

Според ФИФА той е гласувал така: 1. Кристиано Роналдо, 2. Андрес Иниеста, 3. Томас Мюлер.

Изненадващият му вот провокира присмех в цял свят. Другият, който е игнорирал Меси от личната си класация, е селекционерът на Пакистан Башер ал Шамлан Мохамед Шамлан Мубарак. Ивайло Петев категорично отрече изнесената информация срещу името му.

"Не е вярно това, че не съм поставил Меси в тройката. Поредната провокация! Вотът ми е манипулиран. Аз много добре знам за кого съм гласувал. Не знам откъде идва тази информация. Само това мога да кажа по въпроса", заяви видимо разгневен Ивайло Петев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА