Last news in Fakti

23 Януари, 2016 19:31 938 0

Саутхемптън покоси Юнайтед

  • саутхемптън-
  • юнайтед-
  • тотнъм

Лестър и Тотнъм бият

Отборът на Манчестър Юнайтед продължава с колебливото си представяне във Висшата лига на Англия. "Червените дяволи" отново бяха беззуби в атака и записаха нова издънка пред собствена публика, връщайки напрежението върху мениджъра си Луис ван Гаал.

Домакините отправиха едва един точен удар в очертанията на вратата, пазена от завърналия се след дълго отсъствие Фрейзър Форстър и като цяло отново демонстрираха отново немощ в атакуващ план. За разлика от дербито с Ливърпул, тук единственото чисто положение не влезе и впоследствие манчестърци бяха наказани.

 

Пропуски пред вратата на Давид де Хеа направиха Вирджил Ван Дайк и Садио Мане, Така шанс получи появилият се като резерва в последните минути на срещата Чарли Остин, който в 87-ата минута, реализира след центриране на Джеймс Уорд-Прауз от пряк свободен удар.

Останал сам на няколко метра от вратата на домакините, бившият голмайстор на Куинс Парк Рейнджърс отбеляза с гол дебютния си мач за своя нов отбор след трансфера си на стойност 4 милиона паунда на "Сейнт Мери".

Успехът е трети пореден за Саутхамптън във Висшата лига, с който "светците" се доближиха само на четири точки зад днешния си съперник. Ман Юнайтед пък регистрира първо поражение за 2016 година, но то е доста неприятно за "червените дяволи", тъй като ги отавя вече на пет точки зад Тотнъм в борбата за място в топ 4. Момчетата на Луис ван Гаал имат актив от 37 точки, докато "шпорите" вече са с 42.

В същото време Лестър излезе еднолично на върха в Премиър лийг, след като победи с 3:0 Стоук Сити у дома. Даниел Дринкуотър (42'), Джейми Варди (66') и Леонардо Уйоа (87') се разписаха за селекцията на Клаудио Раниери, която записа 13-а шампионатна победа от началото на сезона.

Най-доброто положение в целия мач за Стоук се откри пред Хоселу, чиито удар с глава бе спасен от Шмайхел.

Лестър дръпна с три точки пред Арсенал, който утре приема шампиона Челси на "Емиратс" и се нуждае от победата, за да си върне първото място. "Грънчарите" са на девета позиция с актив от 33 точки.

Тотнъм постигна много важна победа с 3:1 над Кристъл Палас на "Селхърст Парк", благодарение на което се откъсна на пет точки пред Манчестър Юнайтед в битката за четвъртото място. "Орлите" поведоха след автогол на Ян Вертонген в 30-ата минута. Бранителят засече в собствената си мрежа центриране на Уилфред Заха. Хари Кейн изравни в 63-ата минута след удар с глава отблизо. В 84-ата минута големият талант на Тотнъм Деле Али, който наскоро подписа нов договор, направи пълен обрат след страхотен удар от въздуха от 25 метра. Резервата Насер Шадли оформи крайното 1:3 в третата минута на добавеното време.

Така Тотнъм записа заслужена победа, с която взе предимство в битката за топ 4. "Шпорите" имат 42 точки - пет по-малко от лидера Лестър и пет повече от Манчестър Юнайтед. Кристъл Палас е 11-и с 31 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА