Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 16:29 911 0

Пинтуро спечели гигантския слалом в Австрия

  • хиршер-
  • пинтуро-
  • гигантски слалом-
  • фанара

Марсел Хиршер остава номер 1 в генералното класиране

Пинтуро спечели гигантския слалом в Австрия - 1
Снимка: БТА/АР

Алекси Пинтуро спечели гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Хинтерщодер (Австрия). Французинът завърши за 2:31.72 минути като беше най-бърз в първия манш с 1:16.03 минута, стигайки до четвъртата си победа за сезона и общо 13-а в кариерата си.

На второ място на 79 стотни от секундата завърши представителят на домакините Марсел Хиршер, а трети на 92 стотни се нареди друг французин Тома Фанара.

Носителят на Световната купа Хиршер продължава да води в генералното класиране за сезона с 1225 точки, пред Кристоферсен с 1022 точки и отпадналия заради травма до края на сезона Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 916 точки.

За малката Световна купа в гигантския слалом лидер отново е Хиршер с 481 точки, пред Пинтуро с 330 точки и Виктор Мюфа-Жанде (Франция) с 297 точки, който не успя да завърши първия манш днес. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА