Last news in Fakti

10 Март, 2016 14:03 903 0

Мъри Стоилов: Левски свикна да е втори

  • стоилов-
  • стоев-
  • левски-
  • астана

"ДНК-то на Левски е сбъркано", заяви бившият треньор на "сините"

Мъри Стоилов: Левски свикна да е втори - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият треньор и футболист на Левски - Станимир Стоилов, се изказа критично за настоящия наставник на "сините" - Стойчо Стоев, както и за ситуацията в клуба в момента. Специалистът, който твори история с Астана, смята, че всички трябва да се запознаят с историята на Левски и да не се примиряват да "свирят втора цигулка".

"Между мен и Стойчо Стоев има голяма разлика. Аз съм бил 8-9 години футболист на Левски, познавам отлично ситуацията на стадион "Георги Аспарухов" и единственото напрежение, което имах като треньор, беше в душата ми. Още преди да стана част от занаята, знаех какво трябва да се направи, за да изглежда Левски по-добре. Познавах манталитета, желанията, амбициите, качествата. Имах желание единствено да направя нещо, което да се хареса на хората. Стойчо е нов на "Герена", може би не познава отбора в исторически план и оттам идва напрежението, че трябва да постигне резултати, само че той може би не знае как трябва да изглежда отборът", коментира Стоилов пред "7 дни спорт".

"Аз издържах на напрежението, защото имам много години зад гърба си с фланелката на "сините", имам победи, титли, купи... За мен обаче по-важното е, по-лошото, че левскарите като че ли се примириха да са "втора цигулка" толкова дълго време. Всеки тръгва и скача на треньора с думите: "Ние не сме готови!". Странно е как Левски иска днес да е добър, а другите - по-слаби. По принцип в Левски, когато усетиш тази публика и името, вече водиш с 3:0. За какъв футбол обаче да говорим, като в последните години се радваме отборът да бие с 2:1 или 1:0. Моето мислене е съвсем различно и то е, че Левски трябва да води с 2:0 или 3:0 до почивката. Това е истинското лице на клуба! Проблемът е в сбърканото му ДНК. Не може да се задоволяваш с факта, че две години си извън Европа, че си втори в първенството и и едвам побеждаваш с 1:0 вкъщи. Нещо не се връзва с левскарството. Просто трябва да се отвори историята на клуба и да се прочете. Някои от шефовете е добре да го направят", посъветва Мъри.

"Треньорът на Левски трябва да е с характер, да изисква. Той трябва да извика качествени играчи, да ги притиска всекидневно, да ги поставя под напрежение. Но и те трябва да изпълнят критериите на клуба. Футболът нито е почнал със Станимир Стоилов, нито с него ще свърши. Преди мен са били много големи футболисти, след мен ще бъдат колеги треньори и играчи, но трябва да се съблюдава критерият "Левски". Тук не става въпрос да критикувам някого, аз си казвам мнението, след като ме питате. Няма значение дали ще махнеш някого, като не можеш да намериш по-добър от него. Ако искаш и 200 смени да направиш, това няма да промени нещата. Последните години нагледно го демонстрираха", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА