Last news in Fakti

15 Март, 2016 13:58 685 0

Голдън Стейт достигна до 60 победи

  • къри-
  • голдън стейт-
  • рекорд-
  • ню орлиънс-
  • рожден ден

Звездата на тима Стеф Къри отпразнува рождения си ден с победа

Голдън Стейт достигна до 60 победи - 1
Снимка: БТА/АР

Голдън Стейт разби гостуващия Ню Орлиънс със 125:107 и стана отборът, достигнал най-бързо 60 победи в рамките на един сезон в историята на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Шампионите го направиха само за 66 мача, след като удължиха рекордната си серия от домакински победи на 49. Те имат 31 спечелени от 31 изиграни двубоя у дома през този сезон, след като през миналия спечелиха последните си 18 срещи в "Оракъл арена".

"Войните" продължават да преследват по график рекорда на Чикаго за най-добър сезон в историята на НБА. Тимът на Стив Кър се нуждае от 13 победи в оставащите си 16 мача, за да подобри постижението на "биковете" от сезон 1995/1996.

Навръх своя 28-и рожден ден Стеф Къри записа 27 точки, пет борби, пет асистенции и две откраднати топки за 31 минути на игрището. Той вкара десет от 16-те си стрелби от игра, включително четири тройки от девет опита.

"Надявам се да ставам все по-добър. Това е целта ми. Никога няма да се задоволя с нивото, на което съм. Винаги опитвам да намеря различни начини да се подобря. Предполагам, че вече официално съм в пика на кариерата си, но ще видим колко далеч ще стигне всичко това", коментира най-полезният играч в НБА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА