Last news in Fakti

22 Март, 2016 15:58 926 0

Манчини сменя Венгер в Арсенал?

  • интер-
  • арсенал-
  • манчини-
  • венгер

Бъдещето на френския специалист е поставено на карта

Манчини сменя Венгер в Арсенал? - 1
Снимка: БТА/АР

Треньорът на Интер Роберто Манчини е един от главните претенденти за заместник на Арсен Венгер в Арсенал. Критиките към френската легенда на "топчиите" се засилват заради поредния сезон, в който отборът няма да успее да стане шампион на Англия. От "Емирейтс" сериозно обмислят раздялата с дългогодишния си мениджър, а това ще стане със сигурност, ако тимът от Северен Лондон не се класира за Шампионска лига.

Арсенал вече има и няколко набелязани имена за заместник на Венгер. Едно от тях е именно Манчини, който търпи крах начело на Интер, въпреки мащабната селекция през лятото. Той може да бъде освободен от поста след края на сезона и няма да има пречки да поеме "артилеристите".

Италианецът нееднократно е заявявал, че е голям привърженик на английската Висша лига и някой ден иска да се върне на Острова. Той има богат опит, тъй като четири сезона води Манчестър Сити и успя да изведе "гражданите" до титлата през 2012 г.

Бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо също е спряган за заместник на Венгер, но се смята, че португалецът е най-близо до Манчестър Юнайтед.

В момента Арсенал заема 3-то място в класирането с 55 точки, а Лестър и Тотнъм, които са с мач повече, имат съответно 66 и 61. Следват Манчестър Сити (51) и Уест Хям и Манчестър Юнайтед, които имат по 50 т.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА