Last news in Fakti

29 Март, 2016 15:57 1 200 0

50 коли на старт в Шумен

  • рали-
  • мемориал-
  • валери великов-
  • екипажи

В планинското изкачване мемориал "Валери Великов" ще участват много от най-добрите пилоти на България

Изтече крайният срок за заявките в първия старт от сезона на автомобилистите – планинското изкачване мемориал „Валери Великов“. За старта този уикенд в Шумен са заявени 50 състезатели. 

Това е второто издание на мемориала. Миналата година заявките бяха 55, а стартираха 48 пилоти. Мемориал „Валери Великов“ е първи кръг от планинския шампионат на България и в него ще видим много от асовете и шампионите в тази дисциплина. Сред тях е шампионът Любен Каменов, който спечели със своето Mitsubishi Lancer Evo 9 първото състезание в Шумен след възстановяването му.

На старта ще видим и други асове от планинските надпревари, като двамата, които създадоха най-голямата интрига през 2015 г.  – Стефан Стоев с Honda Civic и Ивелин Чапанов с Renault Clio. Ще участва и един от най-бързите „планинари“ – Стефан Георгиев с Ford Escort RS, рали специалистът  и много бърз пилот Христо Манолов с Mitsubishi Lancer Evo 9  и др. 

Трасето е по познатия като скоростен етап „Валери Великов“ от рали „Стари столици“ с дължина 3350 м. Стартът е пред входа на пивоварен завод „Шуменско пиво“, а финалът на 300 м след вила „Пазачница“, посока паметник „1300 години България“. По трасето има два шикана за безопасност - единият е на 400 м от старта, вторият - на разклона за „Шуменска крепост“.

В събота от 13.30 ч. започват трите манша на свободните тренировки. В неделя от 10.30 ч. е старта на 3-те състезателни манша, а от 15 ч. е награждаването. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА