Last news in Fakti

25 Април, 2016 22:44 726 0

Нафтата и Монтана с победи за Купата

  • монтана-
  • купата-
  • нефтохимик

Баскетболистите на Нефтохимик 2010 започнаха много силно във финалния турнир за Купата на България. Момчетата на треньора Петър Дочев биха категорично шампиона на страната и носител на трофея за миналата година Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (25:20, 25:22, 31:29) в първия мач от Група А на финалите, игран тази вечер в собствената им зала "Младост".

Така бургазлии направиха сериозна заявка за класиране на полуфиналите на турнира. Шампионите от Добруджа запазват шансове за полуфиналите, след като утре (26 април) ще изиграят втория си мач в групата срещу слабака Миньор (Перник). Срещата е отново от 18,00 часа в зала "Младост".

Домакините от Нефтохимик, които бяха водени от тримата национали Николай Николов, Николай Учиков и Теодор Салпаров, поведоха с 2:0 след 25:20 и 25:22. Третият гейм се оказа най-оспорван. И двата отбора имаха няколко геймбола да спечелят частта, но бургазлии не позволиха на шампионите да намалят на 1:2 и след 31:29 спечелиха мача.

В друг любопитен мач Монтана също се поздрави с убедителна победа. Воденият от треньора Петър Шопов тим обърна и надигра Арда (Кърджали) с 3:1 (25:27, 25:18, 25:21, 25:20) в първия мач от Група Б на финалите, игран тази вечер в спортната зала в Дупница.

Така Монтана направи първа крачка към класиране на полуфиналите на турнира. Отборът на Арда пък все още имат шансове за полуфиналите, след като утре (26 април) ще изиграят втория си мач в групата срещу домакините от Марек Юнион Ивкони. Срещата е отново от 18,00 часа.

Най-полезен за Монтана Костадин Стойков с 22 точки (2 блока, 3 аса и 57% ефективност в атака), а националът Тодор Алексиев заби още 20 точки (1 блок, 68% ефективност в атака и 30% перфектно посрещане) за победата. За тима на Арда Спас Байрев реализира 17 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА