23 Май, 2016 16:00 896 0

Евро 2016: Лорик Кана

  • кана-
  • албания-
  • визитка-
  • евро 2016

Албанците са вперили поглед към Франция. Причина за това е Европейското първенство по футбол, което ще се проведе това лято. Това е първо класиране за Албания на голям футболен форум. Въпреки, че са пълен аутсайдер в група с Франция, Швейцария и Румъния, албанците се надяват на малко чудо, записване на точки и излизане от трудната група. 

Надеждите за това са свързани с представянето на капитана на тима - Лорик Кана. Защитникът е част от националния тим на страната от 2003 г. Интересно е да се отбележи, че той е можел да играе за отборите на Швейцария или Франция, но избира да се състезава под знамето на Албания. Дебютът му е срещу Швейцария на 11-ти юни 2003 г. За националния тим той е изиграл 90 мача като е отбелязал едно попадение. Единственият му гол идва в приятелската среща срещу Азербайджан завършила 2-1 за Албания.

В бляскавата си кариера Кана е защитавал цветовете на ПСЖ, Марсилия, Съндърланд, Лацио, Галатасарай. В момента се подвизава във френския Нант.

Представянето на Албания до голяма степен зависи от формата на капитана. От него се очаква да ръководи защитата на албанците, която със сигурност ще има доста работа на Евро 2016.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА