Last news in Fakti

2 Юни, 2016 21:40 1 530 0

Серина пак би, Джоко изпусна нервите си

  • серина-
  • джокович-
  • нерви-
  • париж-
  • "ролан гарос"

Световният номер 1 при мъжете бе близо до това да бъде дисквалифициран

Невероятната Серина Уилямс отново демонстрира защо е номер 1 в света и се класира за 1/2-финалите на "Ролан Гарос" след като се разправи в три сета с 60-ата в световната ранглиста Юлия Путинцева (Казахстан).

Американката пречупи съперничка след 2 часа и 9 минути игра и записа 5:7, 6:4, 6:1 в отделните части.

Така в следващата фаза в Париж по-малката от сестрите Уилямс ще се изправи срещу изненадата на турнира този сезон Кики Бертенс.

Заемащата 58-ото място в класацията на WTA холандка надви в два сета поставената под номер 8 в схемата Тимеа Бачински (Швейцария) - 7:5, 6:2.

По този начин вече са известни най-добрите четири тенисистки във френската столица, след като в другия 1/2-финал сили ще премерят Гарбине Мугуруса (Испания) и Саманта Стоусър (Австралия).

Световната номер 1 приключи мача с изненадващите 43 непредизвикани грешки срещу само 16 за състезателката от Казахстан. Печелившите удари на американката бяха 36 - два пъти повече от тези на Путинцева. Това е трета победа за Уилямс от три двубоя срещу тази съперничка.

Първенецът при мъжете Новак Джокович също имаше лош ден.

Днес лидерът в световната ранглиста извади голям късмет, че не се сбогува с турнира в Париж поради дисквалификация.

Сърбинът продължава към полуфиналите на надпреварата след чиста победа в три сета (6:3, 7:5, 6:3) срещу Томаш Бердих.

Във втория гейм на третия сет обаче Ноле изгуби контрол и хвърли назад ракетата си. Тя за малко не удари съдията на линията, който се отмести от пътя й. Ако Джокович бе уцелили официалното лице, то това щеше да му костова по-нататъшното участие в Париж.

На пресконференцията след двубоя преследващият своя първи трофей в Париж сърбин заяви, че е истински късметлия.

"Исках да хвърля ракетата на земята, но тя се изплъзна от ръката ми и полетя назад. За малко да ударя съдията на линията. Извадих късмет, това е всичко", коментира Джокович.

Това не е първият подобен инцидент с участието на Новак. На финала в Рим през миналия месец той случайно хвърли ракетата си в трибуните.

"Просто гледам да не мисля за тези ситуации. Старая се да не се тревожа за подобни неща. Запознат съм, че имах късмет да не бъда дисквалифициран. Когато е имало подобни случки, винаги съм се извинявал на хората, които съм можел да ударя с ракетата си. Никога не е имало умисъл в действията ми. Просто отскок. Хубавото е, че всичко свършва добре", отбеляза още Джокович, който ще мери сили с талнтливия Доминик Тийм (Австрия).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА