Last news in Fakti

6 Юни, 2016 09:57 886 0

Белгия победи Норвегия в голово шоу

  • белгия-
  • норвегия-
  • контрола-
  • евро 2016

Момчетата на Вилмотс спечелиха с 3:2

Белгия победи Норвегия в голово шоу - 1
Снимка: БТА/АР

Белгия се справи с 3:2 с Норвегия в последната си проверка преди старта на Евро 2016, но не впечатли особено с играта си в защита. Но за радост на феновете на Червените дяволи атаката работеше на познатото ниво.

Още в 3-ата минута Ромелу Лукаку откри резултата за белгийците, вкарвайки четвъртия си гол в четири мача. Но грешка на Раджа Наинголан в средата на терена в 21-ата минута позволи на Стефан Йохансен да отнеме топката, която след това беше продължена към Джошуа Кинг. Ударът на Кинг се отби в гредата и след това се спря в мрежата на вратаря Тибо Куртоа.

Френетични три минути в началото на второто полувреме за Норвегия бяха увенчани с пълен обрат, като попадението за 1:2 беше дело на Ветон Бериша, който проби и стреля от дясно.

Но в последните 20 минути скандинавците, които изпревариха България в битката за бараж в квалификационната група, просто отстъпиха инициативата. Еден Азар и Кевин де Бройне комбинираха, за да може Азар да изравни в 78-ата минута. Три минути по-късно привиканият на пожар защитник Лоран Симан вкара след центриране от корнер за 3:2, отново след подаване на Де Бройне.

След мача угриженият треньор на Белгия Марк Вилмоц още веднъж напомни, че заради травми няма да може да разчита на важните бранители Венсан Компани, Дедрик Боята, Николас Ломбаертс и Бьорн Енгелс. Той използва в сряда Тоби Алдервейрелд и Ян Фертонген като централни бранители по време на контролата с Финландия и заяви, че това също остава опция.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА