10 Юни, 2016 17:54 1 134 1

Победа за българските гребци с драконови лодки

  • българия-
  • състезание-
  • драконова лодка-
  • китай
Победа за българските гребци с драконови лодки - 1

Българският отбор по гребане с драконови лодки спечели второ място на XІІІ-тата международна регата по време на Годишния пролетен фестивал в Шанхай (Китай). Българските гребци се пребориха с над 100 отбора от целия свят и финишираха втори само на 20 стотни след отбора на Унгария. Те успяха да се преборят с отбора на домакините пред публика от над 1 милиард китайци и оставиха на 3-то място зад себе си изключително силният отбор на Русия.

Състезанието с драконови лодки се организира ежегодно в продължение на 2000 години, като тази година в гонката в Шанхай взеха участие отбори от над 80 различни държави, сред които САЩ, Канада, Русия, Германия, Холандия, Япония, Норвегия и др. България участва за трети път със свой собствен отбор, а нашите момчета станаха шампиони на XІІ-тата международна регата (която се проведе миналата година на 20 юни).

Гребането с драконови лодки е не само традиционен, но и емблематичен спорт за Китай. През последните години драконовите лодки стават все по-полярни и в Европа, където от няколко година има учредена Европейска федерация по гребане с драконови лодки, в която членуват клубовете от континента.

В България момчетата от спортен клуб по гребане - „Спорт за теб и мен“ са единствените, които разполагат с автентични драконови лодки. А ако искате да видите лодките – дракони, заповядайте на Панчарево, те са там и ще се подготвят за нови победи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯМА СПОР ГОСПОД Е БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    БРАВООО.БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА КОРАВИ БЪЛГАРИ.