10 Юни, 2016 21:20 1 808 1

Шоуто започна! Откриха Евро 2016

  • евро 2016-
  • франция-
  • румъния-
  • откриване

Светът е вперил поглед в Париж

Шоуто започна! Откриха Евро 2016 - 1
Снимка: БТА/АР

Шоуто започва! Европейското първенство по футбол чука на вратата. Целият свят е вперил очи във Франция с надежда да види страхотни голове, спиращи дъха отигравания и невероятни драми. Евро 2016 е и шанс за Европа, да се отърси от политическите проблеми, които тресат континента.

Шоуто започна! Откриха Евро 2016
Снимка: БТА/АР

Тържествената церемония по откриването започна с пищни орнаменти. На терена на "Стад дьо Франс" имаше 150 различни символа, които символизират френската националност.

Не бе подмината и архитектурната красота на Париж. Тя бе описа с наличието на четири коня. Естествено, на церемонията по откриването бе изигран и популярният танц "кан кан". В откриващата церемония се включиха над 600 танцьори.

Шоуто започна! Откриха Евро 2016
Снимка: БТА/АР

Бе пуснато изпълнение на песен на великата френска певица Едит Пиаф, която се превърна в електронен хит на световноизвестния диджей Давид Гета. Той изпълни официалния химн на Евро 2016 This One's For You ("Това е за теб"). 

Шоуто започна! Откриха Евро 2016
Снимка: БТА/АР

Над стадиона премина ескадрила, която описа националния флаг на "петлите".

Шоуто започна! Откриха Евро 2016
Снимка: Twitter

Първият мач на Евро 2016 противопоставя тимовете на домакините от Франция и бойкият отбор на Румъния. Химните на Франция и Румъния ще бъдат изпълнени на живо от оркестрите на Републиканската гвардия и на Радио Франс.

Шоуто започна! Откриха Евро 2016
Снимка: БТА/АР

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ДА ШОУТО ЗАПОЧНА С ПОДКРЕПА НА СЪДИЯТА ЦИРК !!! РУМЪНИЯ ЗАСЛУЖАВАШЕ ПОБЕДАТА ! ПОЛИТИКА НА ЕС!