29 Юни, 2016 13:10 1 475 2

БФС допусна ЦСКА на Ганчев в елита

  • бфс-
  • цска-
  • цска-софия-
  • елит

Седалището на Литекс се мести в София

БФС допусна ЦСКА на Ганчев в елита - 1
Снимка: БТА

ПФК ЦСКА-София на собственика Гриша Ганчев официално бе допуснат до родния футболен елит, съобщиха от Българския Фътболен Съюз.

От централата уведомиха, че промяната в името и преместването на седалището на Литекс в София са направи по установения законен ред и новият ЦСКА ще играе в Първа професионална лига.

В новото първенство ще участват 14 отбора. Дунав (Русе) спечели първо място в "Б" група, а по документи бяха приети Нефтохимик, Локо (Горна Оряховица) и Верея (Стара Загора).

Ето пълното изявление от БФС:

Българският футболен съюз съобщава, че след проведени заседания на Лицензионната и Правната комисия към БФС право на участие в Първа професионална лига за сезон 2016/2017 получават следните клубове:

1. ПФК "Лудогорец"

2. ПФК "Левски"

3. ПФК "Берое"

4. ПФК "Славия"

5. ПФК "Локомотив" (Пд)

6. ПФК "Черно море"

7. ПФК "Ботев" (Пд)

8. ПФК "Пирин" (Благоевград)

9. ПФК "Монтана"

10. ФК "Дунав" (Русе)

11. ФК "Локомотив" (Горна Оряховица)

12. ПФК "ЦСКА-София"

13. ФК "Верея" (Стара Загора)

14. ПФК "Нефтохимик" (Бургас)

Правната комисия към БФС е категорична, че промените в наименованието и седалището на дружеството от "ПФК Литекс" - Ловеч" АД на "ПФК ЦСКА – София" ЕАД са направени по установения ред в националното законодателство и вътрешните актове на БФС.

До края на седмицата предстои заседание на Лицензионната комисия към БФС, на което ще бъде разгледан съставът на Втора професионална лига и клубовете, подали документи за участие в нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фейк

    0 0 Отговор
    А с истинското ЦСКА, какво става !?
  • 2 иван петров

    0 0 Отговор
    ЧЕСТИТО ! Всички,които имат дългове-да си сменят имената-пр.Барселона Омуртаг,"Челси" Чукурово. А страната да се прекръсти на Велика Оногондурия. А Бойко Тиквата да стане Наполеон Велики Банкянски. Отврат и смрад в Булгаристан. Прави са макетата де се отрекат своевременно от нас !