Last news in Fakti

9 Юли, 2016 16:27 1 320 0

Изненадващ кандидат за треньор на Англия

  • клинсман-
  • бирхоф-
  • англия-
  • треньор

ФА преговаря с Юрген Клинсман

Изненадващ кандидат за треньор на Англия - 1
Снимка: БТА/АР

Английската футболна асоциация води преговори с Юрген Клинсман за поста селекционер на националния отбор. За изненадващата кандидатура на легендарния германски голмайстор разкри друга емблема на Бундестима от близкото минало - "златната" резерва и герой от Евро’96 Оливер Бирхоф, който понастоящем е главен мениджър на Германия. Носилият два пъти в кариерата си екипа на лондонския Тотнъм Клинсман пък от 2011-а насам е начело на представителния тим на САЩ.

„Когато Германия се провали на Евро 2000, започнахме да инвестираме в млади играчи и специалисти. Сега резултатите са видими, защото в Бундеслигата е пълно с талантливи германски футболисти. От една страна, е добре, че част от най-добрите състезатели отиват в Англия или Испания, защото така германските клубове трябва да се подсилват със свои юноши. С пристигането на Юрген Клинсман, който води преговори с Англия, доколкото ми е известно, организацията стана на едно още по-добро ниво. Имаше добра атмосфера в съблекалнята”, коментира Бирхоф, цитиран от "Гардиън".

Разписалият се на два пъти във вратата на Чехия във финала на Европейското първенство през 1996 голмайстор похвали бившия си съотборник и заяви, че според него Клинсман би имал успех начело на световния шампион за 1966 година. „Според мен Юрген ще пасне добре на Англия, защото има смелостта да взима решения. Може би „Трите лъва” се нуждаят точно от треньор като него. Той обича да прави промени“, допълни един от ръководителите на Бундестима.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА