Last news in Fakti

9 Юли, 2016 19:49 1 019 0

Хамилтън грабна полпозишън за „Силвърстоун”

  • хамилтън-
  • „силвърстоун”-
  • полпозишън

Британецът се справи с Нико Розберг и е готов да зарадва феновете си на домашната сцена

Люис Хамилтън с „Мерцедес“ спечели полпозишън за Гран при на Великобритания. Той завърши квалификацията с най-добро време на пистата "Силвърстоун" - 1:29,287 и утре ще стартира първи пред родна публика.

На 319 хилядни след Хамилтън е втория Мерцедес с пилот Нико Розберг.

Младокът Макс Верстапен ще стартира трети утре, а след него са Даниел Рикардо и Кими Райконен.

Себастиан Фетел получи наказание във втора поредна квалификация и ще започне от 11-та позиция утре, въпреки че даде шесто време. Пилотът на Ферари бе санкциониран поради смяна на скоростна кутия. Тимът се оказа принуден да извърши ремонта след последната тренировка и така преследвачът на Мерцедес отново ще трябва да наваксва позиции на старта.

Другият пилот с наказание този уикенд е Маркус Ериксон със Заубер, който катастрофира в третата тренировка и повреди сериозно своя болид. Маркус излезе на вид невредим от кокпита, но все пак бе прегледан в местната болница и не взе участие в квалификацията.

Фернандо Алонсо започва като девети.

Фелипе Маса с Уилямс не се представи достатъчно убедително и отпадна във втора част от квалификацията, като остана дванайсти.

Дженсън Бътън, който се представи много силно преди седмица в Гран при на Австрия, сега отпадна още в първата част и ще стартира седемнайсти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА