Last news in Fakti

17 Юли, 2016 00:37 1 250 0

Легенда на НБА почина

  • легенда-
  • нейт търмонд-
  • почина

Нейт Търмонд държи някои от най-забележителните рекорди в историята на баскетбола

Легендарният баскетболист Нейт Търмонд, избран за един от "50-те най-велики играчи в историята на НБА", почина на 74-годишна възраст след заболяване от левкемия.

Той заслужено бе смятан от мнозина за един от най-добрите центрове в Националната баскетболна асоциация през 60-те и 70-те години на миналия век. Търмонд бе участник в "Мача на звездите" в НБА седем пъти, пет пъти бе избиран в идеалния отбор на защитниците в Лигата и бе част от "Залата на славата" от 1985 година.

За 14 години в НБА с екипите на Голдън Стейт, Чикаго и Кливланд Търмонд записва 14 437 точки, 14 464 борби и 2 575 асистенции, като средните му показатели са 15 точки, 15 борби и 2,7 асистенции на мач.

Той държи някои от най-забележителните рекорди в НБА. На 18 октомври 1974 година в дебютния си мач за Чикаго Булс той записва първия официален "квадрупъл-дабъл" в историята на НБА с 22 точки, 14 борби, 13 асистенции и 12 чадъра срещу Атланта Хоукс. Освен това "Големия Нейт" е един от петимата играчи в историята с поне 15 борби средно на мач в кариерата си и един от четиримата играчи в историята с поне 40 борби в един мач.

Търмонд става част от НБА през 1963 година, когато е избран с третия пик в драфта от състава на Уориърс, който по това време играе в Сан Франциско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА