Last news in Fakti

14 Август, 2016 23:35 860 0

Надал загуби битката за бронза в Рио

  • надал-
  • нишикори-
  • бронз

Испанецът отстъпи пред Нишикори и сдаде медала

Испанският ас Рафаел Надал отстъпи с 2:6, 7:6(1), 3:6 срещу представителя на Япония Кей Нишикори в двубоя за бронза от олимпйския тенис турнир в Рио .

Сблъсъкът продължи 2 часа и 49 минути и умората и при двамата състезатели беше видна.

Припомняме, че само преди два дни Надал заедно със сънародника си Марк Лопес триумфраха със златото в надпреварата на двойки, а късно снощи Краля на клея изигра драматичен трисетов дуел с Хуан Мартин дел Потро. А

ржентинецът спечели с тайбрек третата част и така тази вечер ще спори за най-ценното отличие с шампиона от Олимпиадата в Лондон през 2012 година Анди Мъри.

За четвъртия в схемата Нишикори това е първи олимпийски медал. При другото му единствено участие на Олимпиада преди четири години той отпадна на 1/4-финалите срещу Хуан Мартин дел Потро.

В паузата между частите Нишикори се прибра в съблекалнята и се забави повече от позволеното. Това провокира разговор между Надал и съдията на стола Карлос Бернардеш, както и до освирквания по адрес на японеца при появата му на корта.

Все пак Нишикори не изглеждаше обезпокоен от реакцията на зрителите. Той печелеше с лекота подаванията си, докато същото не можеше да се каже за Рафа.

Това бе 11-и двубой между двамата тенисисти и втори успех за японеца. Нишикори завърши срещата с 44 печеливши удара срещу 25 за съперника му.

Непредизвиканите грешки на Надал бяха 28 - с три повече от тези на японския тенисист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА