Last news in Fakti

15 Август, 2016 07:06 1 782 0

Линда Зечири на осминафинал в бадминтона

  • зечири-
  • бадминтон-
  • гилмор-
  • олимпийски игри

Нашата състезателка победи Кристи Гилмор

Линда Зечири на осминафинал в бадминтона - 1
Снимка: bgolympic.org

Българската бадминтонистка Линда Зечири постигна трудна победа с 2:1 над британката Кристи Гилмор в пряк спор за първото място в крайното класиране на Група "D". За 29-годишната софиянка това е втори успех на олимпийския турнир по бадминтон в Рио 2016, след като ден по-рано тя надви и швейцарката Сабрина Жаке - 2:0.

Зечири започна колебливо срещата си срещу фаворитката Гилмор и отстъпи в първия сет с 12:21, след което изравни - 21:17, за да ликува и в решителната трета част с 21:16.

След втората поредна победа българката се класира на осминафиналите. Зечири ще се изправи срещу седмата поставена в схемата Сун Жи Хюн от Южна Корея. Мачът ще бъде в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА