Last news in Fakti

17 Август, 2016 14:29 1 835 0

Трима футболисти напуснаха Албания, за да играят за Косово

  • албания-
  • косово-
  • футболисти-
  • фифа-
  • милот рашица-
  • напускат

По-рано през тази година ФИФА позволи на Косово да участва в квалификациите за световното

Трима футболисти напуснаха Албания, за да играят за Косово - 1
Снимка: БТА/ AP

Трима футболисти от националния отбор на Албания се присъединиха към тима на Косово, съобщи „Balkan Insight“.

Новината идва на фона на решението на ФИФА от тази година да позволи на Косово да участва в квалификациите за класиране на световното първенство през 2018 година, което ще се проведе в Русия.

Милот Рашица, роден в Косово, обяви решението си да смени фланелката в профила си във Фейсбук. Близо 1 милион души харесаха публикацията.

„Не беше лесно. Това не е решение срещу Албания, а по-скоро решение, свързано с Косово, където съм роден и където израснах. Искам да дам своя принос за косовския национален отбор по футбол“, заяви Милот Рашица.

Въпреки че тримата футболисти не са сред основните в състава на Албания, решението им предизвика огромен отзвук в страната.

Албан Меха, роден в Митровица, публикува снимка във Фейсбук с фланелката на косовския национален отбор. Херолинд Шала, чиито родители са от Косово, също ще промени отбора, за който ще рита.

Факти.бг припомня, че през тази година Албания за първи път в своята история игра на финали на Европейско първенство. Във Франция албанците записаха две загуби и една победа (срещу Румъния с 1:0).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА