15 Октомври, 2016 22:08 1 098 0

Нефтохимик надви Славия

  • христов-
  • манев-
  • нефтохимик-
  • славия

Първи точки за Янев начело на "шейховете"

Нефтохимик надви Славия - 1
Снимка: БТА

Нефтохимик Бургас се наложи с 2:0 над Славия в среща от 10-ия кръг на Първа лига, което е втори успех за зелените през този сезон. с тези три точки те събират 7 точки и се придвижват на 12-о място в класирането, изпреварвайки Локомотив (ГО) и Монтана.

Венцислав Христов в края на първото полувреме и Емануил Манев в началото на второто вкараха головете в иначе доста кроткия мач, който не предложи кой знае какви емоции. Това е и първа победа за Христо Янев като треньор на Нефтохимик 1962, а играчите на Славия така и не приеха поражението прекалено тежко.

Още в 8-ата минута пред Славия се откри възможност за гол, но Сердер Сердеров, който успя да се измъкне след пас на Валери Домовчийски, стреля право в тялото на вратаря Янко Георгиев. Четири минути по-късно стражът на домакините пък спаси удар на Божидар Васев.

Поредната добра атака на Славия беше в 23-ата минута, когато Иван Минчев и Николай Димитров-Хичо разцъкаха топката с пети, но не последва решаващ удар. Минута по-късно Петко Христов се размина с гола за Славия след подаване на Минчев от фаул.

В 30-ата минута дойде и първата прилична атака на Нефтохимик 1962 като Маламов проби и пробва удар, но топката не влезе. Но в 44-ата минута сякаш от нищото Венцислав Христов откри резултата, след като Абуд Омар изненадващо остана пасивен на фланга и позволи да го елиминират.

В 53-ата минута бургазлии нанесоха решаващ удар в мача, след като поведоха с 2:0 благодарение на Емануил Манев. Йордан Йорданов мина през двама пред наказателното поле и пусна топката напред, където Манев преодоля Андера Христов и сам срещу вратаря Кирев нямаше проблеми.

В 65-ата минута Николай Димитров можеше да върне едно попадение за Славия, но ударът му от фаул кацна на горната греда и излезе в аут. Две минути по-късно Сердеров успя да нанесе удар от около 10 метра, засичайки центриране от ляво, но топката мина край страничната греда.

До края на мача и двата отбора имаха по две възможности за гол, но попадение така и не падна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА