Last news in Fakti

8 Януари, 2017 12:31 536 0

Корир спечели кроса в Единбург

  • корир-
  • мо фара-
  • единбург-
  • крос-
  • спринт

Болест попречи на Мо Фара

Предсатавителят на САЩ Леонард Корир спечели атлетическия крос в Единбург след драматичен финален спринт с Калъм Хоукинс (Великобритания).

24-годишният Хоукинс водеше мъжкото състезание през по-голямата част, но във финалните метри беше изпреварен от родения в Кения Корир, който финишира за 24:03 мин.

"Дадох всичко от себе си, но той беше по-силният мъж накрая", сподели Хоукинс след състезанието.

Суперзвездата на Великобритания в атлетиката Мо Фара започна годината със седмо място на кроса в Единбург и определено не остана доволен от представянето си.

33-годишният сомалиец с британски паспорт обаче обясни, че основната причина за незадоволителното му представяне е болест. Носителят на 4 златни олимпийски медала на 5000 и 10 000 метра каза, че е бил повален от вирус по Коледа.

"Разочарован съм от седмото си място, но в последните няколко седмици тренировките не вървяха толкова добре. Можех да се оттегля от състезанието и да си остана вкъщи, но бягах за страната си", сподели Фара след състезанието, което беше спечелено от кениеца с американски паспорт Леонард Корир. Втори остана Калъм Хоукинс (Великобритания), който беше поздравен от Фара за отличното си представяне.

"Калъм е страхотен атлет и го показа без никакво съмнение - страхотно постижение. Надявах се, че той ще спечели състезанието. И в края беше близо", коментира Фара представянето на своя съотборник, който загуби първата позиция във финалния спринт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА