Last news in Fakti

28 Януари, 2017 22:22 723 0

Арсенал се подигра със Саутхемптън за Купата

  • арсенал-
  • саутхемптън-
  • уолкът-
  • уелбек-
  • фа къп

Топчиите победи с категоричното 5:0 и продължават напред за ФА Къп

Арсенал се подигра със Саутхемптън за Купата - 1
Снимка: БТА/АР

Арсенал разби като гост Саутхемптън с 5:0 и се класира с лекота за осминафиналите в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Така „топчиите” си отмъстиха за домакинската загуба от „светците” с 0:2 в края на ноември и отпадането на четвъртфиналите в Купата на Лигата. Всички голове за лондончани отбелязаха завърналите след контузии Дани Уелбек (15, 22) и Тио Уолкът (35, 69, 84).

Мениджърът на домакините Клод Пюел бе направил десет промени в състава си, както и колегата му начело на „артилеристите” Арсен Венгер, който днес изтърпя първия си мач от четирите срещи наложено от ФА наказание. Дании Уелбек започна като титуляр за лондончани за първи път от осем месеца насам, а Тио Уолкът също се завърна след контузия.

Гостите решиха мача в своя полза още до почивката Уелбек откри резултата в 15-ата минута след пас на Лукас Перес и прехвърлящ удар. Седем минути по-късно Алекс Окслейд-Чембърлейн изведе Уелбек, който отново преодоля вратаря Хари Люис и удвои аванса на гостите. В 35-ата минута преднината на „топчиите” стана класическа, след като Уелбек асистира за първи гол на Уолкът.

След почивката в 69-ата минута Уолкът вкара втория си гол след пас на влезлия като резерва Алексис Санчес. В 84-ата минута Уолкът оформи и хетррика си и крайния резултат след нов извеждащ пас от чилиеца Санчес. Това бе 99-и гол на Уолкът с екипа на Арсенал и първи негов хеттрик от май 2015 година. Успехът на гостите можеше да бъде още по-размазващ, но в 88-ата минута Лукас Перес пропусна сам срещу Хари Люис.

В крайна сметка „артилеристите” преодоляха с лекота „светците” и очакват съперника си за осминафиналите на надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА