Last news in Fakti

12 Февруари, 2017 11:52 2 891 5

Химн от времето на Хитлер помрачи двубой от "Фед Къп"

  • химн-
  • хитлер-
  • "фед къп"-
  • нацистка германия-
  • сащ

В мач от турнира за "Фед Къп" един срещу друг се изправиха отборите на САЩ и Германия, а грандиозна изцепка се случи още преди началото на първия двубой на сингъл, който противопоставяше Андреа Петкович и Алисън Риск.

По време на изпълнението на националния химн на Будестима, солистът изпя "Deutschland Uber Alles", а не коректното "Deutschlandlied".

Докато мелодията остава същата, оригиналната версия е забранена след падането на нацистка Германия, като само третата строфа все още се използва в настоящия национален химн.

Клетият солист обаче промени текста и в превод той изпя: "Германия, Германия над всички останали", а не "Единство и справедливост и свобода за германското отечество".

Първият стих на оригиналния химн (както се вижда във видеото) е забранен в Германия и без съмнение причини сериозен дискомфорт на всички онези, които бяха пропътували дистанцията до Хавай, за да подкрепят своията страна от трибуните.

Американската тенис асоциация, разбира се, побърза да се извини чрез Twitter за грешката си: "USTA поднася искрени извинения на германския тим за Фед Къп и на всички фенове за изпълнението на неактуалната версия на националния химн. Тази грешка няма да се повтори никога отново. "

Германската тенис асоциация също не пропусна бързо да отговори с: "И ние се надяваме това да е така".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    3 1 Отговор
    Гяма нищо случайно!!!
    Това са троллингови пресинги и войнички психологически
  • 2 Смях

    3 0 Отговор
    Хахахахаха
  • 3 no name no face no number

    13 0 Отговор
    И какво му е лошото на Германия над всичко? Това ще рече че Германия е по важна от всичко друго за немците и така трябва да бъде. Не намирам нищо срамно и лошо в оригинала.Смятам , че музиката, стиховете и въобще изкуството не трябва да страда заради времето в което е създадено. Голяма грешка.
  • 4 no name no face no number

    5 0 Отговор
    Грешка ;) Не трябва да страдат заради времето в което са създадени. Не се старая чак толкова много извинете ме;)
  • 5 ссс

    2 0 Отговор
    Пак като не съм и пуснали, дойчен золдатен,унтер официрен...