Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 09:30 3 262 0

Не пропускайте боксовите зрелища на 2017

  • кличко-
  • джошуа-
  • уайлдър-
  • кобрата-
  • шампион-
  • титла-
  • боксови зрелища-
  • 2017-
  • тайсън фюри

Кличко срещу Джошуа, Уайлдър срещу Уошингтън

Не пропускайте боксовите зрелища на 2017 - 1
Снимки: БТА

Българската гордост при боксьорите Кубрат Пулев записа първия си официален мач пред родна публика през 2016 и за радост на феновете го спечели по категоричен начин. В „Арена Армеец“ в София в главният двубой от „Нощта на шампионите“ Кобрата се окичи с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Нашенецът не остави никакъв шанс на своя съперник Самюел Питър в големия двубой и още в третия рунд “Нигерийският кошмар” се отказа с разбит и окървавен нос, разбита лява скула и контузен десен лакът.

По-малко от седмица след успеха си, Кобрата попадна в челото на една от най-елитните класации за бокс - на престижното списание "Boxing News". В световната ранглиста на тежка категория, публикувана от единственото специализирано издание за бокс, което не е спирало да излиза от далечната 1909 г. насам, Кобрата е №2 на планетата в тежката категория. Кога ще има нов шанс за родния боец да се бори за световна титла предстои да разберем.

"Чакам боя между Джошуа и Кличко. Победителят е задължен да играе с мен, независимо кой е. Към края на годината трябва да има такъв мач", заяви още българският боксьор.

В същото време, американецът Джералд Уошингтън, който няма загуба на ринга, официално е новият съперник на Дионтей Уайлдър – Кафявия бомбандировач.

Двамата ще се бият за титлата на Световния боксов съвет в тежка категория,а срещата ще се проведе на 25 февруари.

Първоначално носителят на короната трябваше да се боксира с Андржей Вавжик, който обаче даде положителна допинг проба.

„Разочарован съм, че Вавжик даде положителна проба. Не исках да разочаровам моите фенове, които винаги са ме подкрепяли“, коментира Уайлдър, който има 37 победи (36 с нокаут) от 37 мача.

Световният шампион в тежка категория по версията на Международния боксов съвет (WBC) не е имал двубой от юли 2016 насам, когато счупи дясната си ръка и разкъса мускул в бицепса при победата над Крис Ареола. Този мач бе прекратен след осмия рунд.

Уайлдър, роден в Алабама, е непобеден в 37-те си мача като професионалист, като само в един не е спечелил с нокаут.

Не бива да пропускаме и случващото се покрай Антъни Джошуа. Той направи пореден язвителен коментар по отношение на Владимир Кличко (64 – 4, 53 КО).

Световният шампион в тежка категория на IBF смята украинеца за доста скучен на ринга.

Сблъсъкът между двамата вече е решен за 29 април на "Уембли", а шампионския пояс ще бъде заложен.

"Познавам Кличко много добре. Знам как се бие. Честно да призная той не е вълнуващ, дори е скучен. Първите няколко рунда играе много предпазливо, а това не е зрелищно. Чак в четвъртия рунд избухва и може да те свали с всеки удар. Надявам се обаче да успея да го ядосам още в началото и да спре да мисли само за защита в първите рундове", заяви Джошуа пред Sky Sports.

"Обичам да се адаптирам към играта на противника, но това не значи, че и аз не мога да задавам темпото. Предполагам, че в началото Кличко ще отстъпва назад и ще ме дебне", добави британецът, който към момента е с 18-0 победи, всичките с нокаут.

Хюи Фюри и Джоузеф Паркър също потвърдиха битката помежду си за титлата на Световната боксова организация.

Шампионът Паркър се изправя срещу претендента Фюри на 1 април в Оуклънд.

Наддаването за провеждането на срещата бе спечелено от хората на новозеландеца. Те извадиха $3 млн. за мача. 75% от тях ще отидат за шампиона, което прави $2.25 млн.

Първоначално се смяташе, че правото за организиране на мача ще бъде спечелено от хората на Фюри, които имаха намерение да направят срещата в Лондон.

Паркър спечели титлата през декември. Той надви по точки Анди Руиз.

Новозеландецът още няма загуба при професионалистите. Неговият баланс е 22 победи (18 с нокаут). Братовчедът на Тайсън Фюри има 20 успеха (10 с нокаут) и нито едно поражение.

Самият Тайсън също обеща да зарадва привържениците си с добри боеве през 2017 г.

"Аз имах лоша 2016 г., направих много неща, с които не мога да се гордея. Обещавам, че през 2017-а ще си върна изгубените позиции", закани се Фюри.

Припомняме, че през изминалата година британецът отказа да се бие повторно с Владимир Кличко, след като през ноември 2015 г. му отне титлите на IBF, WBA и WBO. Заради това поясите на Фюри станаха вакантни.

В това време, Световната Боксова Асоциация (WBA) нареди на бившия двукратен световен шампион в тежка категория и поставен под # 4 в ранглистата 45 годишния американец Шанън Бригс (60-6-1, 53 КО) и на поставения под # 5 43 годишния пуерторикански ветеран Фрес Окендо (37-8, 24 КО) да се разберат за провеждането на двубой за вакантната световна титла на WBA в тежка категория (която вече ще има притежател след обединяващия двубой между Кличко и Джошуа).

Лагерите и на двамата боксьори разполагат с 30 дневен срок в който трябва да се споразумеят в противен случай от WBA ще обявят срещата на търг. Победителя от мача ще трябва да направи задължителна защита срещу руския претендент живеещ в Беларус Александър Устинов (33-1, 24 КО).

От промоутърската компания “ Heavyweight Factory “ представляваща Шанън Бригс потвърдиха информацията и заявиха, че преговорите между двете страни вече са започнали, а срещата може да се проведе в Щатите или в Ямайка.

Бившият световен шампион по бокс Дейвид Хей също иска да се завърне в светлината на прожекторите. Той заяви, че следващата му битка ще бъде на 21 май в Лондон в зала "O2 Arena". Все още не е ясно кой ще бъде неговия противник.

"Не вярвам, че има някой в тежка категория, който да издържи на ударите ми, с които нокаутирах последния си противник. Време е да го докажа. Тежката категория е много вълнуваща отново. Има талантливи бойци, които се борят за титли. Дейвид Хей се завръща и е готов за следващата задача", заяви уверено британецът.

На 16 януари Хей се завърна след близо 3 години почивка и нокаутирайки в първия рунд 33-годишният австралиец Марк де Мори.

Не пропускайте най-лудите сблъсъци от света на бокса, защото 2017 има много какво да ни предложи, а зрелищата на ринга ще бъдат гарантирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА