Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 19:51 886 1

Боримиров стана ключов акционер в Левски

  • боримиров-
  • акционер-
  • левски

Столичани променят името на клубния стадион

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров вече е и вторият най-голям акционер на 26-кратните шампиони. Това съобщи сайтът на "сините":

"За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в "БТК" и ПФК Левски, мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в "синята" идея предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил Левски и България част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба".

Боримиров има 295 мача и 86 гола за Левски.

Боримиров побърза да даде обяснение за промяната на името на стадиона на „сините”. Днес от Левски обявиха, че стадион „Георги Аспарухов” вече ще носи името „Vivacom Арена Георги Аспарухов”.
Новият шеф изтъкна като основен фактор нуждата да се намират пари за клуба.

„Преди всичко искам да благодаря на собственика за гласуваното доверие. Това още повече ме задължава да работя с душа и сърце за любимия отбор. Левски върви към добро. Искаме да правим малки стъпки, а не големи крачки, за да не се подхлъзнем и да надграждаме това, което сме започнали да правим”, каза Даниел Боримиров пред „Дарик”.

„Мисля, че по този начин запазваме името на нашия патрон и мога да дам много примери в Европа как стадионите се преименуват, тъй като живеем в такова време, където парите са от изключително важно значение, а ние намерихме един много сериозен спонсор с лицето на „Виваком” и не виждам защо нашият стадион да не се казва „Виваком Арена – Георги Аспарухов””, обясни спортният директор за смяната на името на стадиона.

Боримиров подчерта, че в първенството Левски ще се бори за титлата и иска да създава конкуренция на Лудогорец.

„Очаквам Левски да стартира с една победа /бел. ред. в събота в Благоевград/, която да зарадва нашите многобройни привърженици и от мач на мач да показваме все по-добра игра. Левски ще се бори дори и на теория за първото място, ще се опитваме да притесняваме Лудогорец. Лудогорец играе на няколко фронта, ще се постараем да бъдем отбор, който да им създава конкуренция, доколкото успеем. Лудогорец разполага с дълга резервна скамейка, но пък ние сме Левски”.

Дългосрочната стратегия на Левски гравитира около изчистването на всички дългове на клуба и превръщането на „сините” в хегемон в родния футбол.

„Ще гледам да направя стратегия, но за мен от изключително важно значение е ние в следващите няколко години да погасим своите задължение, за да може постепенно Левски да стигне до нула откъм задължения. След това вече да видим един обновен Левски, какъвто си го представяме всички. Не само да бъде добре в България, да е хегемон, а и да се представя добре в евротурнирите”, посочи героят от САЩ’94.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 0 Отговор
    Тоя не беше ли зетя на Таки? Тоя същия с наркотиците. Ето значи откъде са парите за Виваком.