Last news in Fakti

18 Март, 2017 08:03 782 0

Хокеен мач разби рекорд за продължителност

  • хокей-
  • рекорд-
  • продължителност-
  • мач

Двата норвежки тима играха осем продължения

Хокеен мач разби рекорд за продължителност - 1
Снимка: shutterstock.com

Норвежки отбори поставиха световен рекорд за най-голяма продължителност на мач, след като се наложи да изиграят осем продължения, преди да бъде определен победителят. Йоакин Йенсен най-накрая сложи край на мъките на двата отбора и точка на рекорда за най-дълъг официален мач в хокея на лед.

Повече от 8 часа и половина продължи срещата заедно с почивките и прекъсванията, а иначе се играха 217 минути и 14 секунди. Но попадението на Йенсен осигури успеха на Сторхамар Драгонс с 2:1 срещу Спарта Уориърс. След тази епична победа Сторхамар поведе с 3-2 в четвъртфиналната серия, където се играе до четири успеха в седем срещи.

Най-дългият мач в историята на НХЛ се е изиграл през 1936-а година и то на финала за Купа Стенли. Детройт Ред Уингс побеждава с 1:0 Монреал Маруунс в последния мач, а голът на Мъд Брюнито идва в 16:30 минута на шестото продължение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА