Last news in Fakti

5 Април, 2017 14:57 1 804 0

Вальо Михов: Строят се зали напразно!

  • михов-
  • зали-
  • кражби-
  • цска-
  • власт

Много ми се говори за кражбите, коментира бившият шеф на БФС

Вальо Михов: Строят се зали напразно! - 1
Снимка: БТА

Бившият президент на БФС, ЦСКА и ПФЛ Валентин Михов говори за футбола и проблемите в държавата. „Каквато ни е държавата, такъв ни е футболът“. Това няма да го кажа. Не че футболът ни може да бъде оазис, но пък спортът е нещо, което отличава България. Много малко от политиците се усещат, че нямат процент, с който да са помогнали. Освен, че на територията на България се е родил Григор Димитров, родителите му са го възпитали като добър човек, оттук нататък… Защо не се засрамят?! Ние нямаме един корт като хората! Имаме една зала „Армеец“, която е полузала. Тя беше предвидена и за хокей, и за лекоатлетическа писта. Не съм критикар. Нещо хубаво е залата, но можеше още по-хубаво да бъде", каза Михов в интервю за предаването „Спорно за спорта“ по телевизия "BiT".

По думите му някъде се губи връзката инвеститори, комисионери и изпълнители - "Много ми се говори за кражбите и това, което става. При средствата, които се отделят за озеленяване, е трагедия. В села с по три деца и петима младежи правим стадион или зала“.

Той определи желанието на партиите към властта като самоцел и заради огромна лакомия. „Ако вземат по мъничко, ще остане и за нас нещо. На България не й трябва война, малко сняг да завали и бедствено положение. Много е тъжно, защото не виждам обединение, не виждам обединител“, коментира Валентин Михов.

„Преди 5 години бях смазан политически, защото не рапортувах на партията. Смаза ме един финансов министър - Дянков, с него мисля, че беше Влади Горанов. Те не ми преведоха законни пари от една телевизия, за това че съм сбъркал пътечката, по която трябва да вървя. Това не е ли престъпление? Това ли е демокрацията – да вземат заработени от мен пари, при все че имам договор с медията“, запита още той и бе категоричен, че няма да се научи „да слушка и да папка“.

Според него престъплението към българския футбол е това, че клубовете са станали задължително акционерни дружества.

Михов посъветва спорещите за автентичността на ЦСКА клубове да намерят общото, защото то е в четирите букви - ЦСКА.

„На първо място сме по корупция. И на кое място сме във футбола - отиваме все по-надолу. Добре, че не сме изпаднали още. Много мъчно ми е да говоря, но не виждам стратегия. Който и да е министър на спорта, желая му да направи стратегия за 5 плюс 5 години, независимо дали ще бъде на власт. Защото като направиш такава основа, може да се надгражда и да се вижда перспектива“, подчерта Михов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА