Last news in Fakti

26 Ноември, 2011 12:10 658 0

Сезонът в НБА започва

  • нба-
  • дейвид стърн-
  • компромис-
  • бостън селтикс-
  • ню йорк никс-
  • локаут
Сезонът в НБА започва - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Искаме да играем баскетбол". Това заяви представителят на комисията на НБА Дейвид Стърн. Собствениците, както и играчите достигнаха да ориентировъчна договорка рано тази сутрин. Така те прекратиха продължилия 149 дни локаут. 

След тайна среща по-рано тази седмица, продължила 15 часа, играчите и собствениците достигнаха до компромис в исканията си. Остава тази договорка да се потвърди и от двете страни и сезонът може да започне от 25-ти декември. Стърн заяви още: "Този компромис, до който достигнахме, ще подлежи на различни одобрения, но ние сме оптимисти и се надяваме всичко това да премине. Надявам се сезонът да започне с мача между Бостън Селтикс и Ню Йорк Никс на 25-ти декември."

Припомняме, че за да се стигне до финализиране на локаута 15 от 29-те собственика на отбори от НБА трябва да гласуват "за". Също така играчите трябва да оттеглят съдебния иск, който те издигнаха в Минесота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА