Last news in Fakti

11 Май, 2017 10:29 960 0

Арсенал все по-близо до Шампионска лига

  • арсенал-
  • саутхемптън-
  • шампионска лига-
  • санчес-
  • жиру

Възпитаниците на Арсен Венгер биха Саутхемптън с 2:0

Арсенал все по-близо до Шампионска лига - 1
Снимка: БТА/АР

Арсенал спечели с 2:0 при визитата си на Саутхемптън в отложен мач от 26-ия кръг на Висшата лига и продължава да мечтае за четвъртото място в крайното класиране, даващо право на участие в Шампионската лига.

"Светците" бяха по-дейни в първите минути на своя „Сейнт Мери”, но не създадоха голово положение пред вратата на „топчиите”. Постепенно гостите се активизираха и на два пъти опитаха да стигнат до попадение, но удари на Алекс Окслейд-Чембърлейн и Алексис Санчес бяха блокирани. Пет минути преди почивката Редмънд прати топката към горния ляв ъгъл, но вратарят на „артилеристите” Петер Чех спаси.

След почивката Арсенал търсеше по-усърдно гола и стигна до него в 60-ата минута, когато Алексис Санчес се разписа след подаване на Месут Йозил. Саутхемптън отговори с опити на Уорд-Праус и Габиадини, но и двамата не намериха целта.

В 83-ата минута Алексис Санчес центрира, а Аарън Рамзи свали топката за Оливие Жиру и появилият се като резерва малко преди това френски нападател вкара с глава втория гол в мача. В добавеното време шут на Габиадини беше блокиран, а удар на Шейн Лонг не затрудни Петър Чех.

"Артилеристите" събраха 66 точки изместиха Манчестър Юнайтед от петото място, доближавайки се на три точки от четвъртия Манчестър Сити. "Топчиите" са на 4 точки зад третия Ливърпул, който все още има един мач повече от тях. "Светците" са десети в класирането с 42 точки и довършват сезона, играейки в срещите си само за престиж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА