Last news in Fakti

25 Май, 2017 14:40 3 250 3

Роналдо може да продължи кариерата си в... затвора

  • реал мадрид-
  • данъци-
  • измама-
  • кристиано роналдо-
  • испания-
  • затвор

Роналдо е укрил близо осем милиона евро от данъчните

Роналдо може да продължи кариерата си в... затвора - 1
Снимка: БТА/ AP

Звездата на Реал (Мадрид) и португалския национален отбор по футбол Кристиано Роналдо може да бъде осъден на затвор заради укриване на данъци, съобщи радио Cadena SER.

32-годишният нападател не е платил данъци в размер на €8 милиона в периода между 2011 и 2014 година. Това е поредният грандиозен скандал в Испания, свързан с укриването на данъци.

Звездата на Барселона Лионел Меси също бе погнат от властите по същите обвинения. Самият Роналдо посочва, че става въпрос за административна грешна, а не умишлено деяние.

Прокуратурата в Испания обаче все още не е решила какви обвинения да повдигне на звездата. Случаят може да бъде разгледан като административен пропуск от страна на футболиста и той да бъде задължен да изплати укритата сума, плюс парична глоба.

Възможно е обаче прокуратурата да разгледа случая и по наказателния кодекс, което в крайна сметка може да завърши с издадена присъда за затвор. В закона е предвидено за всяка една от годините, в които са били укривани данъци, да се налагат 4-месечни присъди.

Съгласно испанското законодателство лишаване от свобода за период, не по-дълъг от 24 месеца, може да се замени с условна присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шубата

    9 3 Отговор
    Леле ше го сцепат там

    Коментиран от #2

  • 2 Голям праз

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шубата":

    Там от "метросексуален", ще стане "присон-сексуален"
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.