Last news in Fakti

30 Май, 2017 01:00 2 644 1

Меси спечели „Златната обувка“

  • лионел меси-
  • златната обувка-
  • голове-
  • награда-
  • барселона-
  • меси-
  • голмайстор

Меси не спира да бележи за Барселона

Меси спечели „Златната обувка“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Звездата на Барселона и аржентинския национален отбор по футбол Лионел Меси спечели „Златната обувка“ за най-резултатен играч в Европа, съобщи „Скай спортс“.

Изминалият сезон не беше най-добрият в кариерата на гениалния футболист, но въпреки това той отбеляза 37 година и заслужено грабна приза.

Меси печели „Златната обувка“ за четвърти път, с което изравни рекорда на звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо.

През изминалия сезон каталунците финишираха на второ място в испанското първенство и бяха елиминирани на четвъртфиналите в Шампионската лига от Ювентус. Барселона обаче успя да спечели Купата на краля и завърши сезона по позитивен начин.

На второ място в класацията за най-добър голмайстор на Стария континент остана холандският нападател Бас Дост, вкарал 34 гола за Спортинг (Лисабон). Трети е Пиер-Емерик Обамеянг с 31 гола за Борусия (Дортмунд), следван от Роберт Левандовски с 30 гола за Байерн (Мюнхен).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гочев

    3 2 Отговор
    Не е най-добрият му сезон ама пак си наниза 54 гола от 52 мача докато беше плеймейкър зад "голмайсторите".
    Обувката е ясна и няма спор, но ония журналя дето гледат някакъв друг футбол там във Франция пак ще решат че CR7 е по-добър. А и ПСЖ ядоха лобута така че едва ли го обичат повече тази година.