Last news in Fakti

24 Ноември, 2017 14:32 985 2

Увеличиха значително наказанието на Писториус

  • писториус-
  • присъда-
  • съд-
  • убийство-
  • затвор

Върховният апелативен съд прати параолимпийския шампион зад решетките за 13 години и пет месеца

Шесткратният параолимпийски шампион Оскар Писториус получи тежък съдебен удар. Върховният апелативен съд на ЮАР увеличи на 13 години и пет месеца присъдата на 31-годишния бивш бегач. Както е известно, Писториус е съден за убийството на бившата си приятелка Реева Стеенкамп на 14 февруари 2013 година.

Присъдата на южноафриканеца всъщност е 15 години, но от тях се приспада времето, което той вече прекара в затвора. До разглеждането на делото от Върховния апелативен съд се стигна, след като прокуратурата обжалва първоначалната шестгодишна присъда на Писториус.

Носителят на шест златни, един сребърен и един бронзов медали от параолимпийски игри застреля тогавашната си приятелка Стеенкамп през вратата на банята. През цялото време той твърди, че е помислил Реева за крадец.

Първоначално Оскар Писториус беше осъден на пет години през 2014 години. Той „излежа“ само 10 месеца, след което мярката беше заменена с домашен арест. След това се стигна до обжалването от страна на прокуратурата, която счете, че първоначалната присъда е твърда лека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 . . . . . . . . .

    2 1 Отговор
    Инвалидчето се е тъпкал със всякакви анаболи и др за да се прави на супермен , ама и блондинката го е съжалила и си е изпатила
  • 2 Бесен Язовец

    0 2 Отговор
    Гаден убиец да гние където трябва.