15 Януари, 2012 19:06 2 195 0

Българин взе златото по свободна борба в Монголия

  • монголия-
  • михаил ганев-
  • златен медал-
  • златото-
  • свободна борба
Българин взе златото по свободна борба в Монголия - 1
Снимка: Михаил Ганев, ЕПА/БГНЕС

Българинът Михаил Ганев спечели титлата в категория до 96 кг на турнира по свободна борба „Монголия Оупън" в Улан Батор.

По пътя до златото световният ни шампион за 2010-а преодоля четирима монголци - Баджаргал, Худербулга, Золбу и Ганзорит на финала. Титлата му донесе и 3000 долара от наградния фонд.

Другият ни представител на турнира Радослав Великов също се бори в по-горната за него категория до 60 кг. В първата среща бронзовият олимпийски медалист надделя над американеца Дан Денис, но в следващата бе спрян от представителя на домакините Баянмонх.

Монголецът обаче падна при следващото си излизане на тепиха от руснака Стручков така българинът не успя да пробие в репешажите за бронза и отпадна.

Ганев и Великов ще останат на лагер в Монголия, а след това ще продължат за Русия, за да участват на турнира „Иван Яригин" в Красноярск от 26 януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА